TEMIŠVAR – Cvetni festival

izlet 25.04.2020 (subota )

Ako zaboravimo predrasude o Rumuniji, susret sa Temišvarom će biti susret sa elementima neočekivanog i iznenađujućeg. Osetićete se zatečenim kada vidite grad koji opravdava svoj nadimak „mali Beč”. Ako očekujete turističke atrakcije, bleštavilo noćnog provoda, gužvu i galamu, to nećete naći. Temišvar je miran i okrepljujuć, pruža Vam utočište od stresa. Romantične šetnje pored Begeja i ispijanje kafe s pogledom na jedan od gradskih trgova biće maksimum Vaših napora u ovom gradu.

PROGRAM PUTOVANJA
Polazak iz Bogatića u ranjim jutarnjim satima (tačno mesto i vreme polaska biće poznato najkasnije dva dana pred putovanje – organizator šalje SMS poruku svim putnicima sa svim detaljima polaska).

Vožnja do granice i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede, Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), te reprezentativna zdanja secesije, Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala. Odlazak na Trg jedinstva, na kojem je stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve. Poseta Srpskoj Sabornoj crkvi u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada.

Slobodno vreme za individualnu šetnju i uživanje u gradu koji će biti obojen u mnoštvo različitih boja a sve to zahvaljujući Festivalu cveća koji se ovog vikenda održava u Temišvaru pod sloganom “Cvetni raj”, što ovaj grad tokom festivala I postaje!

Cena po osobi 2.000.00 din

Cena obuhvata:

prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
razgledanje Temišvara sa vodičem
usluge pratioca grupe tokom putovanja
troškove organizacije putovanja

Cena ne obuhvata:

putno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji 130.00)
individualne troškove putnika i druge nepomenute usluge

Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 50% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski najkasnije do 10.04.2020.

__________________________________________________________________________

Turisticka Agencija Meridijan, Bogatic

Vojvode Stepe 45, 015 77 87 152, 063 87 555 04

www.meridijanbogatic.rs