Budimpešta  – Božićni vašar

Spajanjem tri grada Budima, Obude i Pešte 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas prava turistička poslastica za mnoge turiste koji je posećuju. Lepoti Budimpešte, pre svega, doprinosi 11 mostova koji spajaju dva dela grada – Budim I Peštu, Kraljevska palata nauzvišenju na samoj obali Dunava, zgrada Parlamenta koja je jedna od najvećih u svetu, Trg Heroja,prelepi široki bulevari Andraši i Rakoci… Ne može se sa sigurnošću reći da li je Budimpešta lepša danju ili noću ali svakako sa razlogom nosi epitet „Kraljica Dunava”.

Praznični duh Božićnog vašara Budimpešte, zasigurno pleni posebnim prazničnim duhom.Od sredine novembra do Božića, najlepši trgovi pretvaraju se u čarobne božićne pijace. U zraku visi aroma božićnog pečenja, vrućeg punča i tostiranih badema. Stari grad i trgovačke ulice ukrašeni su svečanim svetlima koja stvaraju božićnu atmosferu. Čuveno kuvano vino i rakija su neizostavni aperitivi na ovim dešavanjima. Na svakom koraku se nalaze razne tezge sa prazničnim sadržajima.

TERMIN PUTOVANJA  11,12,2022  (NEDELJA)

PROGRAM IZLETA : Polazak grupe iz Bogatića oko 01:00 (nedelja 11,12.). Vožnja ka graničnom prelazu. Obavljanje graničnih formalnosti.Nastavak putovanja kroz Mađarsku do Budimpešte, sa usputnim pauzama radi odmora.

Po dolasku, prvo je planirana poseta i zadržavanje na Trgu Heroja, Vajdahunjadi dvorac i spomenik Anonimusu (obilazak peške).

Nakon toga sledi panoramsko razgledanje Andraši bulevara, zgrada Opere, Bazilika sv. Ištvana, Margitino ostrvo na Dunavu, i mostovi : Margitin, Lančani, Eržebet i Slobode.

Sledi odlazak do Ribarskog bastiona,crkva Matije Korvina (obilazak peške),odakle se pruža nezaboravan pogled prema zgradi Parlamenta, uz moguću šetnju do  Budimske tvrđave – kraljevskog dvorca.

2

 

pexels-photo-1480204 66 55 44 33 8 5 

38639786 - budapest in hungary

Sledi odlazak do Vaci ulice, glavne shopping ulice sa brojnim prodavnicama, suvenirnicama i kafićima,slobodno vreme za idividualne aktivnosti ili šetnju i poseta božićnom vašaru na trgu.

Mogućnost fakultativne vožnje brodom ( plovidba u trajanju oko sat vremena) cena 15€ 

Polazak za Bogatić u popodnevnim časovima(očekivano vreme dolaska oko ponoći). Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA:   3,600,00   din.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)prema planu i programu izleta
-obilaske prema programu
-usluge turističkog vodiča / pratioca tokom izleta
-troškove ogranizacije izleta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

-individualne troškove putnika, putno zdravstveno osiguranje 170,00 din,

Vožnja brodom Dunavom: 15€

NAČIN PLAĆANJA
Gotovinski, uplata avansa od 2,000.00,din.prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pred polazak

ili u celosti gotovinski prilikom rezervacije.

Organizator izleta je turistička agencija Meridijan, upisana u Registar turizma BTP 146/2016

Vaša Turisticka Agencija Meridijan

Bogatic,Vojvode Stepe 45    015 77 87 152     063 87 555 04

www.meridijanbogatic.rs