VENECIJA

JEDNODNEVNI IZLET

TERMIN PUTOVANJA : AVGUST/SEPTEMBAR ( SUBOTA )

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, upravno središte pokrajine Veneto i istoimenog okruga Venecija. Grad je poznat kao dugogodišnja prestonica nadasve čuvene Mletačke republike. Ovo je jedinstven grad na svetu, izgrađen na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESCOa. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Venecija ima mnogo poznatih građevinskih i umetničkih spomenika: Duždeva palata, Most uzdaha, čuvena Crkva svetog Marka kao i devedeset drugih crkava, bogati muzeji, umetničke galerije, čuvena akademija lepih umetnosti (Accademia di Belle Arti), opservatorija i druge naučne i kulturne ustanove. Grad ima brojne nadimke poput: „Serenisima“, „Kraljica Jadrana“, „Nevesta mora“, „Grad mostova“, „Grad vode“. Venecija nudi prelepu arhitekturu i ambijente, mnogobrojna mesta puna emocija i romantike, brojne crkve, muzeje, galerije. U gradu se tokom godine dešavaju mnoge manifestacije, od kojih su najpozantije filmski festival u Veneciji, Venecijanski bijenale i karneval u Veneciji.

TERMIN PUTOVANJA : ( SUBOTA )

Program putovanja:
1. Dan (petak) Polazak iz Bogatića autobusom oko 18:00 h, sa parkinga kod agencije (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dva dana pred putovanje) ( od Bogatića usputno, Sremska Mitrovica,Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije uz kraće pauze radi odmora.

2.DAN (subota) – PUNTO SABIONI – VENECIJA

Dolazak u luku Punta Sabioni u jutarnjim satima. (prevoz brodom od Punta Sabionia do Venecije i nazad , taksa, parking, vodič – SE DOPLAĆUJE NA LICU MESTA )Vožnja brodićem do “Kraljice Mediterana”, čuvene Serenissime – Venecije. Na brodu ćete saznati mnoge zanimljive činjenice i upoznati se sa venecijanskom lagunom i ostrvima pored kojih prolazimo. Posetu gradu Sv.Marka  započinjemo odmah silaskom sa broda na čuvenu Rivu Slovena, rivom kojom su hodali  čuveni Njegoš, Branko Radičević i mnogi drugi znameniti Srbi. Čućete pricu o čuvenom Vitoriju Emanuelu II koji ima svoj spomenik na rivi. Nakon toga upoznajemo se sa čuvenim palatama sa ove strane kanala, zatim lagano nastavljamo šetnju ka tamnici i Mostu Uzdaha. Saznaćete kako su se ophodili prema zatvorenicima, koliko je bilo okrutnosti al ii ujedno i ljubavi i žudnje za životom, žašto je Most Uzdaha dobio to ime i kakvav život se odvijao unutar čuvene Duždeve palate… Proći ćemo pored Vrata Venecije, čuvena 2 stuba ali nećemo proći između njih… Saznaćete zašto kada budemo bili tamo.  I eto nas već na samo Trgu Sv. Marka – Piazza San Marco. Upoznaćete se sa najpoznatijim gradjevinama nekadašnje Mletačke republike: Bazilika San Marco sa replikom čuvenih antičkih konja koji su doneti tokom IV.og Krstaškog rata iz Carigrada, današnjeg Istanbula, Biblioteka Marciana, Toranj Campanila sa čijeg vrha se vidi čitava laguna, Astronomski sat koji krije priču, Procurati – nekadašnje sudnice… Šetnja kroz lavirinte centralnog gradskog jezgra do kanala Grande, gde ćemo se upoznati kroz priču o životu stanovika Venecije, broju, pijaćoj vodi, bunarima, kanalima kao i o samoj gradnji čuvenih venecijanskih kuća, Venecijnskom Karnevalu i još čuvenijim maskama, gde svaka ima svoje značenje… I eto nas kod čuvenog mosta Ponte Rialto na kanalu Grande. Kupiti sebi masku, suvenir  toliko autentičan za ovaj grad. Slobodno vreme za uživanje ili zajednički odlazak do crkve Santa Maria della Salute. Slobodno vreme do povratak brodićem do luke Punta Sabbione. Polazak za Srbiju i noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

*Putnici koji ne žele da sa grupom odu u Veneciju, biće ostavljeni u outlet centru Noventa di Piave.

Dolazak na mesto polaska u noćnim/jutarnjim satima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 65 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema) prema planu i programu izleta, -obilaske prema programu, -usluge turističkog vodiča / pratioca tokom izleta
-troškove ogranizacije izleta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

prevoz brodom od Punta Sabionia do Venecije i nazad , taksa, parking, vodič – 25 evra

-individualne troškove putnika, -putno zdravstveno osiguranje 170.00 din.

NAČIN PLAĆANJA
Gotovinski, uplata avansa od 30 € din prilikom rezervacije, ostatak ( 35 € ) najkasnije 10 dana pred polazak , ili u celosti gotovinski prilikom rezervacije. Za putovanje neophodan važeći pasoš minimum 3 meseca nakon putovanja.

Za realizaciju izleta urađena je kalkulacija na minimumu od 55 putnika po autobusu

Organizator izleta je turistička agencija Meridijan, upisana u Registar turizma BTP 146/2016

_________________________________________________   

ITALIJA – LIDO DI JESOLO

(FAKULTATIVNO-VENECIJA I VERONA)

1 NOĆENJE – VIKEND – AVGUST/SEPTEMBAR

Venecija grad je poznat po kanalima, gondolama i bogatoj istoriji, bio je središte Mletačke Republike, kada je bio poznat i kao “Dominantna” (La Dominante), “Spokojna” (Serenissima), “Kraljica Jadrana”, “Grad vode”, “Grad mostova”, i “Grad svetlosti”. često ga s razlogom, smatraju najlepšim gradom na svetu. U blizini Venecije nalazi se poznato letovalište Lido di Jesolo koje je jedno od najpopularnijih letovališta severnog Jadrana, diči se plavetnim morem, i dugom peščanom plažom. Ovo letovalište je namenski građeno u dužini od 7 km.

Verona – grad ljubavi,koji nam je svima dobro poznat po ljubavnoj tragediji Williama Shakespearea Romeo i Julija čija se romantična priča smestila upravo u ovom gradu. Putovanje Verona je takođe poznata po svom simbolu, rimskom amfiteatru iz prvog veka poznatom kao Arena, ali je poznata i po mostovima na reci Adiđe.
Posebnu čar ovom gradu daje novogodišnje raspoloženje i božićna atmosfera, i to je jedan od razloga zašto preporučujemo da sa nama dočekate Novu Godinu baš u Veroni. Dok budete šetali okićenim ulicama Verone osetićete se kao da ste u bajci.

Program putovanja:

1. Dan.(petak) Polazak iz Bogatića autobusom oko 17.00 h, sa parkinga , pored agencija,(usputno SM) . Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije uz kraće pauze radi odmora.

2. Dan. (subota) Dolazak u jutarnjim  časovima , Lido di Jesolo,slobodno vreme u popodnevnim časovima smeštaj i hotel/noćenje

3. Dan.(nedelja) Lido di Jesolo / doručak, slobodno vreme, putovanje za Bogatić / dolazak u Bogatić u ranim jutarnjim satima (ponedeljak)

Planirani fakultativni obilasci uz doplatu:

izlet do Venecije (prevoz autobusom, brodom , taksa, parking,obilazak Venecije ) 25 €
Odlazak do Punto Sabioni a potom transfer do Venecije. Obilazak Venecije uz pratnju vodiča.

Slobodno vreme , povratak i smeštaj u hotel. Noćenje.

• izlet do Verone (prevoz autobusom, taksa, parking,vodič) 35 €

Obilazak Verone uz pratnju vodiča. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak do Lido di Jesoloa, potom nastavak putovanja za Bogatić

( Ukoliko planirate oba obilaska cena paketa Venecija+Verona 50 eura)

Cena aranžmana: 125 €

Cena aranžmana za rezervaciju do 15.07 ili online rezervacije : 119 €


Način plaćanja:

prilikom rezervacije minimum 40 € , a ostatak aranžmana 15 dana pre putovanja ili na 4 mesečne rate gotovinski , – 40 € prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.11.2023.

Uslovi plaćanja:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kurs NBS.

Aranžman obuhvata:
-prevoz turističkim autobusom
na datoj relaciji prema programu
-smeštaj u hotelu
2/3* , hotel se nalazi u Lido di Jesolo (ili okolina) -1 noćenje sa doručkom-doručak kontinentalni. -smeštaj u 1/2, 1/2+1 sobama (svaka soba ima twc) -usluge turističkog pratioca grupe tokom putovanja -agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:
– izlet do Venecije (prevoz autobusom, brodom , taksa, parking,obilazak Venecije ) 25 €
– izlet do Verone (prevoz autobusom, taksa, parking,vodič) 35 €
– paket Venecija+Verona 50 € , – doplatu za 1/1 sobu -25 eura – individualne troškove
– obavezno osiguranje 400,00 din.

Za putovanje neophodan važeći pasoš minimum 3 meseca nakon putovanja.

__________________________________________________________________________________

Turisticka Agencija Meridijan Bogatic,Vojvode Stepe 45 ,

015 77 87 152, 063 87 555 04 www.meridijanbogatic.rs