NOVI PAZAR

JEDNODNEVNI IZLET

Termin putovanja:
26.06.2022(NEDELJA )

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa iz Bogatića ( i Sremske Mitrovice, u ranim jutarnjim planirano oko 05:00h , tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dva dana pred putovanje) vožnja “dolinom jorgovana”, prema Raškoj oblasti, sa usputnim pauzama. Nastavak putovanja do okoline Novog Pazara. U njemu se nalaze naljepši obronci Golije i celine Stari Ras . Stižemo do centra Novog Pazara. Kao mesto susreta zapadne i istočne civilizacije, Novi Pazar čuva uspomenu na davna vremena. Šetnja gradskim jezgrom sa lokalnim vodičem i obilazak najznačajnijih znamenitosti : Trg Gazi-Isa Bega Isakovića, Amir Agin han, Sebilj, kuća Čavića, Lejlek Džamija, Altun Alem Džamija. Slobodno vreme za vaše individualne aktivnosti…Moguć odlazak do gradske pijace koji predstavlja jedan od najvećih bazara u zemlji, gde možete kupiti najkvalitetniji džins i pamuk po izuzetno povoljnim cenama, po čemu je ovaj grad prepoznatljiv.

12

2

Nakon slobodnog vremena, nastavljamo obilazak srpskih svetinja,nastavljamo put ka manastiru Đurđevi stupovi, koji se nalazi na brdu iznad Novog Pazara, u Starom Rasu. O značaju manastira govori njegov izuzetan položaj na vrhu uzvišenja, kao i posebna arhitektura crkve Sv. Đorđa sa dva stuba koji su dali kasniji naziv manastiru – Đurđevi stupovi.

3

11

Nakon obilaska, u povratku svratićemo da posetimo lepote prirode u Mataruškoj Banji. Ona je i više nego neverovatna; okružuju je tri sjajne planine: Troglav, Čemerno, i Stolovi. Sama Mataruška Banja smeštena je na dosta nižoj nadmorskoj visini nego što su najviši vrhovi navedenih planina koje je okružuju; ušuškana je na 215 metara nadmorske visine. Pored ovih prelepih i zanosnih planina koje je okružuju, Mataruška Banja se može pohvaliti i velikom rekom Ibar koja protiče kroz nju, kao i brojnim kulturno-istorijskim spomenicima u njenoj okolini.

13

Nakon obilaska, povratak Bogatić, u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA: 2.800.00

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji

(klima/grejanje, audio-video oprema) prema planu i programu izleta
-obilaske prema programu
-usluge turističkog vodiča / pratioca tokom izleta
-troškove ogranizacije izleta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

-individualne troškove putnika

_______________

Vaša Turisticka Agencija Meridijan
Bogatic,Vojvode Stepe 45 , 77 87 152, 063 87 555 04 www.meridijanbogatic.rs