NOVI PAZAR

JEDNODNEVNI IZLET

Termin putovanja:
26.06.2022(NEDELJA )

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa iz Bogatića ( i Sremske Mitrovice, u ranim jutarnjim planirano oko 05:00h , tačno mesto i vreme biće poznatoajkasnije dva dana pred putovanje) vožnja “dolinom jorgovana”, prema Raškoj oblasti, sa usputnim pauzama. Nastavak putovanja do okoline Novog Pazara. U njemu se nalaze naljepši obronci Golije i celine Stari Ras . Stižemo do centra Novog Pazara. Kao mesto susreta zapadne i istočne civilizacije, Novi Pazar čuva uspomenu na davna vremena. Šetnja gradskim jezgrom sa lokalnim vodičem i obilazak najznačajnijih znamenitosti : Trg Gazi-Isa Bega Isakovića, Amir Agin han, Sebilj, kuća Čavića, Lejlek Džamija, Altun Alem Džamija. Slobodno vreme za vaše individualne aktivnosti…Moguć odlazak do gradske pijace koji predstavlja jedan od najvećih bazara u zemlji, gde možete kupiti najkvalitetniji džins i pamuk po izuzetno povoljnim cenama, po čemu je ovaj grad prepoznatljiv.

12

Nakon slobodnog vremena, nastavljamo obilazak srpskih svetinja,nastavljamo put ka manastiru Đurđevi stupovi, koji se nalazi na brdu iznad Novog Pazara, u Starom Rasu. O značaju manastira govori njegov izuzetan položaj na vrhu uzvišenja, kao i posebna arhitektura crkve Sv. Đorđa sa dva stuba koji su dali kasniji naziv manastiru – Đurđevi stupovi.

3

11

Nakon obilaska, u povratku svratićemo da posetimo lepote prirode u Mataruškoj Banji. Ona je i više nego neverovatna; okružuju je tri sjajne planine: Troglav, Čemerno, i Stolovi. Sama Mataruška Banja smeštena je na dosta nižoj nadmorskoj visini nego što su najviši vrhovi navedenih planina koje je okružuju; ušuškana je na 215 metara nadmorske visine. Pored ovih prelepih i zanosnih planina koje je okružuju, Mataruška Banja se može pohvaliti i velikom rekom Ibar koja protiče kroz nju, kao i brojnim kulturno-istorijskim spomenicima u njenoj okolini.

13

 

Nakon zadržavanja i slobodnog vremena, povratak Bogatić, u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA: 2.800.00

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
–prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji

(klima/grejanje, audio-video oprema) prema planu i programu izleta
-obilaske prema programu
-usluge turističkog vodiča / pratioca tokom izleta
-troškove ogranizacije izleta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

-individualne troškove putnika

_______________

Vaša Turisticka Agencija Meridijan
Bogatic,Vojvode Stepe 45 , 77 87 152, 063 87 555 04 www.meridijanbogatic.rs