SARAJEVO – JEDNODNEVNI IZLET

29, maj (nedelja) 

,,To je grad. U svakom smislu te reči. Počevši od onog fantastičnog smisla koji ta reč ima u bajkama što smo ih slušali kao deca (“pa onda ih dovedoše u jedan veliki grad..”) pa do istorijskih činjenica o razvitku i opadanju ovog mesta u prošlosti i do statističkih podataka o njegovom napretku danas, u novoj Jugoslaviji. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija u našu zemlju, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom.One su i bile začetnice prvih naselja na samom ždrelu planinskog klanca kroz koji se reka Miljacka provlači kao konac kroz iglene uši.U toku XVII veka Sarajevo je veliki bogat grad sa preko sto džamija, a javnim građevinama od vrednosti i lepote, kupatilima, bezistanima, karavansarajima i sahatkulama. Neke od tih građevina, koje su se sačuvale do dana današnjeg, svedoče o razvitku i veličini tadašnjeg Sarajeva. Svi strani putnici, Venecijanci, Francuzi ili Nemci, govore o Sarajevu kao o mnogoljudnoj, bogatoj i lepoj varoši koja je važan posrednik u trgovini između Istoka i Zapada.I u koje god doba dana i sa koga god uzvišenja bacite pogled na Sarajevo, vi uvek i nehotice pomislite isto. To je grad. Grad koji i dotrajava i umire, i u isto vreme se rađa i preobražava.” Ivo Andrić

PROGRAM IZLETA : BOGATIĆ  – SARAJEVO – BOGATIĆ 

Polazak autobusa iz Bogatića u ranim jutarnjim satima oko 03:00h ,( tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje, šaljemo obaveštenja sms-om ) sa parkinga pored agencije Meridijan, ( Sremska Mitrovica, parking kod vatrogasnog,Malta  02:15h). Vožnja prema Sarajevu uz usputne pauze. Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada iz autobusa u pratnji lokalnog vodiča, do centra Sarajeva, pored Grbavice, Novog Sarajeva, Večne vatre i nastavak razgledanja peške: Saraj, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva. Obilazak Gazi Husref begove džamije ,obilazak Baščaršije, šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana razgledanje Sahat kule, Kazandžiluka i Begovog Bezistana, čuvenog Sebilja – česme… Nakon razgledanja grada slobodno vreme za individualnu šetnju.

Mogućnost fakultativnog odlaska na Vrelo Bosne. Polazak iz Sarajeva u večernjim satima oko 17:00 h, vožnja sa usputnim pauzama po potrebi. Dolazak u Bogatić na mesto polaska oko 23:00h .

CENA 2.400.00 din.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema) prema planu i programu izleta
-obilaske prema programu
-usluge turističkog vodiča / pratioca tokom izleta + 
usluge lokalnog vodiča u Sarajevu
-troškove ogranizacije izleta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

-individualne troškove putnika

-putno zdravstveno osiguranje ( u iznosu oko 130.00 din)

-500.00 din fakultativni odlazak na Vrelo Bosne sa uključenom ulaznicom

NAČIN PLAĆANJA:
Gotovinski, uplata avansa od 1.000.00,din.prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pred polazak

Deca do 10 god plaćaju 2,000,00 

U celosti gotovinski prilikom rezervacije.

LIČNA KARTA (proverite važnost) je neophodan dokument prilikom graničnog prelaza 

Proverite i  da li imate neke neplaćene kazne, ukoliko putnik bude zadržan na granici zbog istih, agencija ne snosi odgovornost. 

_____________________________________________________________

Vaša Turisticka Agencija Meridijan

Bogatic,Vojvode Stepe 45 , 77 87 152, 063 87 555 04

www.meridijanbogatic.rs