I S T A N B U L    I   ŠOPING U KAPALI ČARŠIJI

6   DANA    AUTOBUSOM   /   3   NOĆENJA

DAN PRIMIRJA:

POLAZAK  06. ILI 07. novembar

POVRATAK  11. ILI 12. novembar 2024.

Moćni Carigrad, Konstantinopolj, Vizantion, Istanbul! Grad koji leži na dva kontinenta koja razdvaja magični Bosfor. Burna istorija ostavila je iza sebe ogromno kulturno i istorijsko nasleđe koje danas privlači na milione turista koji pohode ovaj grad. Mirisi orijentalnih začina sa Misir pijace, živopisnost Kapali čaršije – najvećeg orijentalnog bazara na svetu, zapanjujuća lepota Plave džamije, priče Topkapija, raskoš Dolmabahče palate… Samo su mali deo ovog ogromnog grada! Zakoračite sa nama na kaldrmu sećanja…  

Program putovanja:

 1. dan (sreda 06. novembar ILI četvrtak 07. novembar)Polazak iz iz Bogatića oko 13:00 časova. (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dva dana pred putovanje)  potom usputna mesta, Sremska Mitrovica…) vožnja kroz Srbiju, sa usputnim zadržavanjima zastim preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih  formalnosti.

 

 1. dan (četvrtak 07. novembar ILI petak  08. novembar)     Dolazak u Istanbulu prepodnevnim  časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom  uz  pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu… Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Opciono, pešačko razgledanje dela grada: Laleli džamija, Bajazitov trg, Kapali čaršija… Noćenje.

 

 1. dan (petak 08. novembar ILI subota 09. novembar)  Doručak.

Fakultativni obilazak (doplata 50€) “od prestonice Novog Rima do stvaranja Otomanske imperije“: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte grada, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata,  sedište osmanske imperije – dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja…

 Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan (subota 09. novembar ILI  nedelja 10. novembar)  Doručak.

 Fakultativno (doplata 30 € ) : odlazak u kvart  Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Dnevno krstarenje Bosforom  uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most  i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd.

Posle krstarenja, fakultativni obilazak (doplata  40 €) Dolmabahče palate. Poseta poslednjem  sedištu sultana, obilazak Selmluka, parkova, a po želji i muzeja satova…. Slobodno vreme.

U večernjim satima fakultativni izlazak(doplata 40€ )  u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

 

5.dan (nedelja 10. novembar ILI  ponedeljak 11. novembar) Doručak. Napuštanje hotela.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 16 h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

6.dan ( ponedeljak 11. novembar ILI utorak 12. novembar)Dolazak u  prepodnevnim  časovima u Bogatić . Kraj putovanja.

SPECIJALNA CENA :  179 € ZA REZERVACIJU PRVIH DVADESET PUTNIKA

REDOVNA CENA 199 € NAKON POPUNJENIH MESTA PO SPECIJALNOJ 

Cena aranžmana obuhvata:

 • Prevozautobusom turističke klase na navedenoj relaciji
 • 3 noćenja sa doručkom(kontinentalni doručak/“buffet“)  u odabranoj kategoriji hotela u Istanbulu
 • smeštaju 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • usluge vodiča(predstavnik agencije)

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara za 18-70 god.; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara, do 18 god 500 dinara )
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobuje u hotelu sa 3* 60 €; u hotelu sa 3*sup. 70 €; u hotelu sa 4* 90 € – isključivo na upit.
ONLINE REZERVACIJA TURSKA

Fakultativne izlete: min. 30 osoba za realizaciju (CENE I OPIS SU DATI U OPISU SVAKOG OD IZLETA)

CARIGRAD – Od prestonice Novog Rima do stvaranja centra Otomanske imperije (3 sata) Obillazak: trgova Čemberlitaš, Hipodrom, Plava džamija i  Aja Sofija ( 1,5 h obilazak crkve) najveća hrišćanska bogomolja, … cena 25€ – u cenu su uključeni navedeni obilasci, ulaznica za Aja Sofiju i slušalice, pratnja lokalnog vodiča i „service fee“ lokalne agencije ino partnera,   Top kapi palata  (1,5 h obilazak)– izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godin… – cena 25€ U cenu je uključen obilazak palate, slušalice, ulaznica, pratnja lokalnog vodiča i service fee lokalne agencije ino partnera

KRSTARENJE BOSFOROM SA POSETOM VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI – Krstarenje  traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Pre krstarenja dolazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske Patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Cena 30€ Obilazak uključuje prevoz autobusom, krstarenje, pratnju lokalnog vodiča i „service fee“ lokalne agencije ino partnera.

ORIJENTALNI RESTORAN „GAR“ – restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turisku specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije. Cena 40€

DOLMABAHČE PALATA – poslednje sedište sultana, izgrađena je između 1842. i 1856. godine. Dolmabahče je sagrađena po planovima arhitekte Bajlana. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imperijalnog turskog stila. Enterijer i nameštaj palate je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene).  U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 9:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Cena 40€ Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu Selamliku, muzej satova, staklenipaviljon, pratnju lokalnog vodiča i „service fee“ lokalne agencije ino partnera.

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski– rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranomna platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.03.2025.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.03.2025.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL BOSNA 3*** standard,  http://bosnahotel.com/ ILI SLIČAN

Hotel se nalazi u starom delu Istanbula, oko 500m od Kapali čaršije i 1km od Aja Sofije. Udobne sobe, ukusna hrana i ljubazno osoblje koje govori srpski jezik prednosti su ovog hotela. Hotel raspolaže sa 72 sobe i svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu.

 

HOTEL MIRILAYON 3*** standard,  http://web.mirilayonhotel.com/ ILI SLIČAN

Hotel Mirilayon je smešten u istorijskoj četvrti Istanbula Šehzadebaši (Sehzadebasi). U ponudi ima besplatan bežični internet u čitavom hotelu i sjajne spa sadržaje. Sve udobno nameštene sobe poseduju klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima. Doručak na bazi švedskog stola uključen je u cenu sobe.

 

HOTEL BUDO 3*** superior  http://www.budohotel.com/index.html ILI SLIČAN

Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Hotel je veoma prijatan i poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju, menjačnicu… Sobe su komforne, sve sa kupatilom sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređajem, mini-barom, TV.

 

HOTEL GRAND OSN  3*** superior  http://www.grandons.com/ ILI SLIČAN

Hotel Grand Ons poseduje krovnu terasu sa bazenom i panoramskim pogledom na Mramorno more, a smešten je na 15 minuta šetnje od Kapali čaršije. Rum servis vam je non-stop na raspolaganju. Sobe u hotelu Grand Ons uključuju parket, satelitsku televiziju i mini-bar. Sve smeštajne jedinice sadrže sopstveno kupatilo sa kadom i fenom za kosu. Turski doručak na bazi švedskog stola obuhvata svež hleb i masline. Služi se svakog dana u glavnom restoranu sa velikim prozorima, odakle se pruža pogled na grad. U piću i užinama možete uživati u snek baru i kafeu Aquarium. Hotel Grand Ons nalazi se u istanbulskoj četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj. Aerodrom Ataturk udaljen je 15 km.

HOTEL GRAND MEDIA  3*** superior http://www.hotelgrandmedya.com/  ILI SLIČAN

Hotel Grand Media raspolaže sa sobama koje su renovirane i opremljene u modernom i elegantnom stilu. Raspolažu sa kupatilima sa tuš-wc, fenom za kosu, LCD TV, mini barom. Među pogodnostima koje nudi hotel Grand Media je i veliki salon za doručak, gde se poslužuje bogati nacionalni i internacionalni doručak, za goste je obezbeđen besplatan WI-fi internet, menjačnica u holu hotela, 24h room service, hemijsko čišćenje, mogućnost međunarodnih poziva, recepcija tokom 24 sata. Bazen na otvorenom na raspolaganju je gostima od juna do septembra. Nalazi se u centru starog grada, na pešačkoj udaljenosti od većine glavnih lokacija kao što su palata Topkapi, arheološki muzej, trg Sultanahmet, Veliki bazar.

 

HOTEL ASPEN 4**** https://aspenhotelistanbul.com/ ILI SLIČAN 

Hotel Aspen se nalazi u centru Istanbula, na samo 1 km od Kapali čaršije. U ponudi ima krovnu terasu sa hidromasažnom kadom i panoramskim pogledom na Mramorno more. Svaka soba je uređena poput doma i sadrži sopstveno kupatilo. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TV sa satelitskim kanalima i besplatan Wi-Fi. Gosti mogu uživati u profesionalnoj masaži ili se mogu opustiti u krovnoj hidromasažnoj kadi uz pogled na Mramorno more. Ponuda takođe uključuje bazen u zatvorenom, tradicionalni hamam i saunu za dodatno opuštanje. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakog dana u hotelskoj trpezariji. Elegantan restoran objekta služi raznovrsna turska i internacionalna jela za ručak i večeru. Gostima su na raspolaganju 2 bara. Hotel Aspen se nalazi na samo 10 minuta hoda od Trajektnog pristaništa Jenikapi (Yenikapi), odakle se može stići do brojnih gradova u azijskom delu Turske. Aerodrom Ataturk je udaljen 17 km, dok se Aerodrom Istanbul nalazi na 55 km od objekta.

 

HOTEL MY ASSOS 4**** http://www.assoshotelistanbul.com/ ILI SLIČAN

Hotel se nalazi u centru grada– Fatih, nedaleko od Mramornog mora i Kapali čaršije, stanice gradskog prevoza i mnogobrojnih restorana i barova. Šik hotel sa orijentalnim ukusom. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, panoramski restoran za posluženje obroka koji se nalazi na krovu hotela i odakle se pruža divan pogled na grad, info pult, Wi-Fi konekciju, mali spa centar sa saunom i bazenom… Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV sat, telefon, klima uređaj, centralni grejni sistem…

TAČNO IME HOTELA U KOJEM ĆE BORAVITI PUTNICI BIĆE POZNATO 7 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE. PUTNICI SE PO DATUMU PRIJAVE RASPOREĐUJU U NAZNAČENE HOTELE, PO REDOSLEDU HOTELA KAKO JE POSTAVLJENO U OVOM OPISU.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

 

TURISTIČKA  AGENCIJA MERIDIJAN – POSREDNIK (subagent),   Bogatić,    Vojvode Stepe 45

Tel/fax:  015/77-87-152,   063/87-555-04  ,   mail: meridian3@mts.rs ,     www.meridijanbogatic.rs ,

Broj računa :205-274404-18   Komercijalna banka Beograd,     PIB:103571439,   MAT.BR:56147047

 

POSEBNA POGODNOST , u  mesečnim ratama, ukupan iznos se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju najkasnije do 01.11.2024. godine.

RASPORED PLAĆANJA :

Svakog 5-tog do 10-og u mesecu počev od januara po 16,27 €  do 01,11,2024 ( u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan uplate) (RATE SE ODNOSE NA SPECIJALNU CENU)

Ukupan iznos fakultativnih poseta je 160 € , ukoliko ste zainteresovani za sve navedene posete iz opisa programa nudimo vam mogućnost da umesto na licu mesta plaćate kod nas na rate. Iznos od 160 € ćemo podeliti na 11 rata I odobriti vam popust od 10 € za paket fakultativnih izleta