DIVNA JEZERA ITALIJE I ŠVAJCARSKE & MILANO 

5  DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA   –  26. april – 30. april

   JEZERO IZEO (ostrvo Monte Izola ) – JEZERO KOMO – JEZERO LUGANO + MILANO

Program putovanja:

  1. dan petak 26. april Polazak iz Bogatića  ( Šapca, Sremske Mitrovice ) u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…
  2. dan subota 27. aprilPrepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Lombardije.  Dolazak na JEZERO IZEO u prepodnevnim satima. Odlazak do mestašca SULCANOna obali prelepog jezera Izeo. Po dolasku sledi slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet do ostrva MONTE IZOLA. Odlazak feribotom i poseta ribarskom mestašcu PESKJERA MARALJO kojim dominira crkva posvećena Sv. Mihajlu. Slobodno vreme oko 2 sata i povratak u Sulcano. Nastavak putovanja ka regiji MILANO. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.
  3. dan nedelja 28. aprilDoručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 8:30h na celodnevni fakultativni izlet ka jezerskoj oblasti. Odlazak do Švajcarske i kantona Tićino gde ćemo posetiti mondenski LUGANO,grad koji leži na istoimenom jezeru. Dolazak u Lugano oko 10:30h i zadržavanje do 14h. Odlazak do obližnjeg JEZERA KOMOgde ćemo posetiti gradić KOMO. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron i Šeli. Po dolasku, sledi kraća organizovana šetnja uz razgledanje hrama Alesandra Volte, najslavnijeg stanovnika Koma, potom sledi obilazak trga Duoma sa lepom Katedralom iz 14. veka… Sledi slobodno vreme koje možete iskoristiti da malo prokrstarite jezerom Komo, ili da se uspnete funikularom do malenog mestašca Brunate koje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 500 metara i odakle se pruža nestvaran pogled na jezero Komo Polazak iz Koma u 21h. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.
  4. dan ponedeljak 29. aprilDoručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca– nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, Opera La Skala– jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele– najstariji tržni centar Evrope, Duomo– čuvena Milanska katedrala, remek-delo gotske umetnosti… Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…).                Tokom boravka u Milanu biće organizovan i opcioni (fakultativni) program „Milano differente“– „drugačiji Milano“, koji obuhvata obilazak modernog distrikta Porta Nuovasa remek-delima savremene arhitekture („UniCredit Tower“– najviša zgrada Italije, „Bosco Verticale“– čuveni koncept suživota sa prirodom, „Diamante“– još jedan interesantan projekat). U drugom delu ovog programa posetiće se Kanalska oblast Milana poznata po restoranima i divnim kafeima. Ovaj fakultativni program se realizuje u vremenu od 16:30h- 20:30h. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
  5. dan  utorak 30. aprilPovratak na mesto polaska  u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : Hotel 3* regija Milana : 169 

+ PAKET IZLETA : za uplate u agenciji –umesto 70 € samo 60 €

MOGUĆ POLAZAK IZ ŠAPCA I BOGATIĆA (UZ DOPLATU U ZAVISNOSTI OD BROJA PUTNIKA)

Cena aranžmana uključuje:

-prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

2 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Milana

smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!), obilazak Milana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča, usluge vodiča, organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja,doplatu za jednokrevetnu sobu– 60€, doplatu za dodatno sedište u autobusu– 90€

Fakultativni program „Milano differente“ – 20€ (nije uključen u ponuđeni paket izleta; prijava i uplata na licu mesta!)

GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za hotele u Milanu sa 3* iznosi 4€ po noćenju i osobi, a za smeštaj u hotel sa 4* 5€ po osobi i noćenju– UKUPAN IZNOS TAKSI 8€ / 10€  – PLAĆANJE NA LICU MESTA!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su: Ostrvo Monte Izola na jezeru Izeo– 25€  Izlet Komo-Lugano– 45€

 PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

  • Gotovinski– rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom

    na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2024.

 

HOTEL „IBIS MELEGNANO “ 3***, regija Milana https://all.accor.com/hotel/8723/index.en. ili sličan

Ibis Stiles Milano Melegnano se nalazi u oblasti Milana, a do samog centra grada Milana se može stići za manje od 25 minuta vozom/metroom. Lokacija hotela je u blizini istočnog prstena i na 10 minuta od autoputa A1. Moderan, karakterističnog dizajna, svetlih prostora oživljenih dodirima boja, nudi dve sale za sastanke i internet punkt za vaša poslovna putovanja i veseli dečiji deo za porodični boravak. Sobe, prostrane i šarene, nude sve udobnosti kako bi se obezbedio miran odmor na kraju dana. Uveče sedite u našem baru i uživajte u opuštajućim trenucima uz piće. Hotel se nalazi na oko 10 minuta vožnje automobilom od grada Melenjano odakle se za manje od 25 minuta može stići vozom/metroom možete stići do Milanskog Duoma. Hotel je veoma blizu restorana u kojima možete jesti odlična jela; lobi bar na raspolaganju 24/24. Ujutro započnite dan doručkom na bazi švedskog stola.

 

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0251472 (osigurana suma u visini od 100.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.