LJUBAVNA PRIČA 

DVORCI SOKOLAC i FANTAST

 S O M B O R

TERMIN PUTOVANJA 18.10.2020 (NEDELJA)

___________________________________________________________________________________ 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Bogatića oko 06h, preko Sremske Mitrovice (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska). 

Vožnja do Sremskih Karlovaca, živopisnog malog gradića koji leži na obroncima Fruške gore i spušta se do same obale Dunava, uz zadržavanje i pauzu ...

Nastavljamo do Novog Bečeja i do dvorca Sokolac. Dvorac je izgradio Lazar Dunđerski u poslednjim decenijama XIX veka. Dvorac je dobila u miraz Emilija Ivanović, kćerka Lazara Dunđerskog, kao i čitavo imanje koje se zvalo “Veliki salaš”, u kome je poslednje dane zivota provela Lenka Dundjerski. Dvorac nije u najboljem izdanju, nije otvoren za svakodnevne posete, ali za našu posetu ce otvoriti vrata i imaćemo priliku da pogledamo portret Lenke Dunđerski u prirodnoj veličini. Slobodno vreme...

Put se nastavlja prema Bečeju i dvorcu Fantast, imanja veleposednika Bogdana Dunđerskog, pripadnik najbogatije porodice u Vojvodini . Na svom imanju, koje se prostiralo na preko 2600 jutara zemlje, sagradio je, u sred ravnice, dvorac iz mašte. Kompleks dvorca se prostire na oko 65 ha i obuhvata, pored dvorca, i ergelu, kapelu gde je sahranjen Bogdan Dunđerski, mali kaštel, park sa jezerom.  

Mogu se obići prostorije dvorca i popeti na krov, odakle se vidi cela okolina i ručati u restoranu koji je u podrumskom delu. 

Naš izlet nastavljamo vožnjom prema Somboru. Po dolasku, kratko upoznavanje sa gradom: Trg Svetog Trojstva, Trg Svetog Đorđa sa velikom pravoslavnom crkvom i spomenikom Lazi Kostiću, Gradska kuća, zgrada Županije, Karmelska crkva Svetog Stjepana Kralja sa samostanom Gospe Karmelske… Slobodno vreme. 

 U popodnevnim časovima (planirano oko 17h) polazak za Bogatić. Dolazak u večernjim časovima na mesto polaska zavisno od uslova na putu. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 2.400.00 
(sa uključenim cenama ulaznica za dvorce)

deca do 12 godina 2.000,00 din

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
obilaske prema programu
usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
troškove ogranizacije putovanja

Ulaznice za sve dvorce 450 dinara

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
individualne troškove – nepomenute usluge

NAČIN PLAĆANJA
Dinarski, 1.000.00 prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put

_______________________________________________________________________________________________________ 

 Turisticka Agencija Meridijan

Bogatic,Vojvode Stepe 45 , 015 77 87 152, 063 87 555 04 

 www.meridijanbogatic.rs