JEDNODNEVNI IZLET

LJ U B LJ A N A 

Advent Ljubljana, glavni grad Slovenije, koji je 2016. godine proglašena za Zelenu prestonicu u Evropi od strane Evropske Unije. Ljubljana je jedna od najmanjih prestonica u Evropi. Nalazi se u centralnom delu Slovenije, između Alpa i Jadranskog mora, na reci Ljubljanica.Grad sa duhom prošlosti i poznat po svojim legendama.Upoznajte Ljubljanu za vreme božićnih pranika.

TERMIN PUTOVANJA 27.11.2022 (NEDELJA)

PROGRAM IZLETA :

Polazak grupe iz Bogatića oko 22:00subota 26.11.(tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dva dana pred putovanje) Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku ka Sloveniji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

U jutarnjim časovima dolazak u Ljubljanu. Upoznavanje sa znamenitostima Ljubljane u pratnji vodiča: Prešernov trg, Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most. Slobodno vreme, za uživanje, kako biste osetili božićne čarolije u okićenoj i euforičnoj Ljubljani uz čašu kuvanog vina i miris medenjaka.

Fakultativni izlet : Jedna od glavnih atrakcija Ljubljane jeste Ljubljanski dvorac koji stoji na brdu iznad grada oko 900 godina. Vidikovac i bedemi dvorca nude neke od najlepših pogleda na grad, odlazak na dvorac  žičarom  (uspinjačom) i boravak na dvorcu (bez ulaska u unutrašnjost dvorca) doplaćuje se :  6 evra.

Za ulazak u unutrašnjost samog dvorca gde se  nalazi muzejska izložba o slovenačkoj istoriji, Muzej lutaka i video prezentacija pod nazivom Virtuelni dvorac, zajedno sa uspinjačom doplaćuje se 16 evra. 

Ljubljanski dvorac, nudi i prostor za izložbe, kafić, noćni klub i dva restorana, a služi i kao mesto za održavanje kulturnih događaja. 

14 1311

Polazak za Bogatić u večernjim časovima (očekivano vreme dolaska posle ponoći). Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Bogatić. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA:  4,300,00   din

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

prema planu i programu izleta
-obilaske prema programu
-usluge turističkog vodiča / pratioca tokom izleta
-troškove ogranizacije izleta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

-individualne troškove putnika, -putno zdravstveno osiguranje 170.00 din.

– žičara do tvrđave 5 € / žičara i ulaznica za unutrašnjost dvorca 13 €

NAČIN PLAĆANJA
Gotovinski, uplata avansa od 2.000.00,din.prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pred polazak ili u celosti gotovinski prilikom rezervacije.

Za ulazak u Sloveniju neophodan važeći pasoš minimum 3 meseca nakon putovanja.

Organizator izleta je turistička agencija Meridijan, upisana u Registar turizma BTP 146/2016

______________________________________________________________________

Turisticka Agencija Meridijan Bogatic,Vojvode Stepe 45 ,

015 77 87 152, 063 87 555 04 www.meridijanbogatic.rs