Egipat HURGADA  2021 paket ponuda 1. 

Egipat   HURGADA  2021 hoteli ponuda 2.

 

Egipat hoteli  / cene /  aranžmani

Egipat SARM EL SEIK  2021 hoteli ponuda 1.

 

Tunis 2021 paket aranžmani

Tunis hoteli / cene / paket aranžmana

 

Prosledite : upit za aranzman  , a mi ćemo vam poslati ponudu u skladu sa vašim potrebama…  

Egipat zauzima istovremeno i velike pov ršine Libijske pustinje na zapadu i jugu, te Arapske pustinje na istoku. Nalazi u suptropskom pojasu, leti vlada velika vrucina, koja raste kako se ide prema jugu, gde prakticno i nema padavina.Egipat nisu samo piramide i kulturno istorijski spomenici, vec je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan nocni život, liksuzni hoteli i restorani, romanticna krstarenja Nilom kao i bogat kulturni život.Zemlja veselih i srdacnih ljudi, dobre muzike, lepih pejzaža i pregršt mogucnosti za dobru avanturu. U Egiptu se govori dijalektom arapskog jezika, ali se engleski svuda koristi kao službeni jezik. Poslednjih godina nije retko cuti da egipatski trgovci izgovore i po koju rec srpskog jezika.Klima u EgiptuLetnji meseci mogu biti veoma topli, ali suv vazduh i vetrić koji stalno duva, donose osveženje. Crveno more je  toplo, predivne tirkizne boje i lepih pešcanih plaža. Temperatura mora ne pada ispod 20 stepeni. Sunce je izuzetno jako u letnjim mesecima pa su neophodne kreme visokog zaštitnog faktora.Lokalno vremeUglavnom plus jedan sat u odnosu na vreme u našoj zemlj, sem u periodu oko prelaska na zimsko i letnje racunanje vremena (casovnici se ne pomeraju u isti dan kao u našoj zemlji).Novac u EgiptuLokalna valuta je egipatska funta LE. Novac se može menjati u mnogobrojnim menjačnicama, bankama ili na recepciji hotela. Kurs pomalo varira, pa je savet da pre polaska proverite trenutnu vrednost egipatske funte.Vreme je da se odlučite gde ćete letovati ove godine
Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom. Granici se sa Alžirom na zapadu i Libijom na jugoistoku, ostatak države je ogranicen Sredozemnim morem.
Njen geografski položaj je jako povoljan, sa izlazom na Sredozemno more i sa ne tako velikom površinom pustinje. Tunis je vecinom planinska zemlja, sa ne baš raznovrsnom vegetacijom. Takode, skoro da nema reka i jezera (ako se ne racunaju slana jezera-šotovi).
Glavni grad Tunisa je Tunis, a ostali veci gredovi su Sfax, Kairouan, Monastir, Sousse, Jafa. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu. Stanovništvo Tunisa cine oko 99% muslimana, ostalo su hrišcani. Kairouan je sveti grad za mnoge muslimane i mnogi muslimani suniti ga smatraju cetvrtim najsvetijim gradom za Islam, posle Meke, Medine i Jerusalima, i najsvetijim gradom Magreba.
Danas znacajna turisticka destinacija, Tunis može da se pohvali sa oko 6 miliona turista godišnje koji posecuju poznata letovališta – Hammamet, Sousse, Port El Kantaoui, Ðerba, Monastir, Mahdi, Sidi Bou Said.