JEDNODNEVNI IZLET            LEPOTE   HOMOLJA

KRUPAJSKO VRELO

MANASTIR MANASIJA

VODOPAD VELIKI BUK

PARK MINIJATURA

 

Termin izleta :
12.09.2021.(NEDELJA )

PROGRAM IZLETA
Polazak iz Bogatića (planirano oko 06:00 h, tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje), Sremske Mitrovice 06:30h…

Put vodi pored stare vodenice, do uzanog puta uz zid od stene, gde se nalaze bazeni sa duguljastim pastrmkama. Nastavljamo dalje šumskom stazom i pred nama će se ukazati Krupanjsko vrelo. Plava boja na površini i zelenilo u okolini čini mesto nestvarnim.

1

Odlazak do Manastira Manasija i obilazak manastira koji je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture. Podigao ga je despot Stefan Lazarević, poznat i kao Visoki Stefan, čije se mošti, po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve ispod bele mermerne ploče…

2

Nakon obilaska manastira odlazak na Lisine i vodopad Veliki Buk (Jedan od najlepših vodopada Srbije koji se nalazi na oko 400m nadmorske visine, visok preko 20 metara čija se penušavo bistra voda uz veliku buku stropoštava u prekrasno zeleno jezero koje je zbog svoje boje dobilo ime Zelenika.)

U podnožju vodopada nalaze se prelepi restorani sa baštama napravljenim na samim slapovima vodopada, okruženi pašnjacima, bogatom šumom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom, mini zoo vrtom… Pauza za odmor i ručak.

3

Nakon boravka i odmora na Lisinama sledi kratka vožnja do predivnog Parka minijatura. Ova jedinstvena turistička ponuda, ne samo opštine Despotovac, već i cele Srbije, poseduje makete srednjovekovnih srpskih manastira, izrađenih u razmeri 1:17 u odnosu na objekte u stvarnoj veličini.

6

U popodnevnim časovima polazak prema Bogatiću, očekivano vreme dolaska oko 22:00h.

C E N A : 2.550.00

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
–prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji

(klima/grejanje, audio-video oprema) prema planu i programu izleta
-obilaske prema programu

-ulaznice za Krupajsko Vrelo(100.00), park Lisine,vodopad Veliki Buk (100.00)i Park maketa Despotovac (150.00)
-usluge turističkog vodiča / pratioca tokom izleta
-troškove ogranizacije izleta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

-individualne troškove putnika

NAČIN PLAĆANJA
Gotovinski, uplata avansa od 1.000.00,din.prilikom rezervacije,

ostatak najkasnije 10 dana pred polazak

Ili u celosti gotovinski prilikom rezervacije.